Vi har 4 epletrær i hagen, og de har manglet beskjæring, tynning, gjødsel og sol.
Epler tilhører rosefamilien, og det finnes rundt 20 000 sorter over hele verden. I Tyskland spises det 17,6 kg. epler per innbygger og de mest populære sortene er golden selicious, idared, jonagold og gala. Et eple trenger rundt 30 grønne blader for optimal vekst, og du kan kjenne igjen et modent eple på det brede og dype begerbladet og de brune frøene.
Det eneste som er sikkert er at trærne våre har for mange, for små og antagelig epler som aldri blir modne (om ikke solen snart viser seg). Jeg regner med at vi plukker og sender alt til Camphill Rotvoll/Corona safteri. Her presses den enkeltes epler separat om en vil ha råsaft, eller blandet med andres om en vil ha pasteurisert. Mottar gjerne tips om hvilke eplesorter vi har i hagen og hva de eventuelt kan benyttes til. Synes det er synd når frukt og bær råtner på rot.