Fastleger og Noah

I dag fikk vi omsider Noah til fastlegen. Jeg dro fra jobb 10.40 for å rekke legetime på Melhus kl. 11.10. Fastleger er jo alltid litt forsinket, så faktisk time ca. 11.30. Da fastleger alltid er litt forsinket ble timen kort, så 11.40 var timen over. Så satte vi oss ned for å vente på blodprøver. Døra inn til helsesekretær ble låst, for de skulle ha lunch. Etter en time ventetid klarte jeg ikke å vente lengre, så banket på døra for å spørre hvor lang ventetid det var. Så fant dama ut at legen hadde glemt å registrere blodprøver. Fikk omsider tatt blodprøver og nærmere kl. 14 var jeg tilbake på jobb. Halve dagen brukt på det som burde ha tatt et kvarter. Noah fikk ikke legeerklæring som tiltenkt, legen glemte det sikkert. Ny mulighet neste uke, men er redd Noah allerede har droppet ut fra skolen pga. for mye udokumentert fravær pga. trege fastleger.

Jeg har sluttet å gå til min fastlege, tar meg rett og slett ikke tid. Ikke bare er det mye ventetid for legetime, men alt av henvisninger tar også mye tid. Servicen er generelt dårlig, de har ikke tid til pasienter og mange både går og snakker ekstremt langsomt. Burde ha filmet en av legene i går, så nesten ut som han hadde en «gå-sakte-aksjon». Private leger koster noen hundrelapper mer, men sparer timer på hvert besøk. Alt av henvisninger er raskere og de følger faktisk opp pasienter. Fastleger er som busser, passer best til studenter og pensjonister som har mye ledig tid. Mulig de flinke legene starter private legekontor sånn at det bare er de mest tafatte/udugelige som fortsatt er fastleger?

Oppfølging Ariana

I dag møte på Skaun ungdomsskole og Ariana før Ariana hadde ny oppfølging på St.Olavs hospital. Hvorvidt møtene har en funksjon vites ikke, men vi får snakket med mange hyggelige mennesker som har behov for å si veldig mange fine ord. Blir kaotiske dager med så mye møter både på jobb og ikke minst privat. Når det er kaos så trengs gode planer, for rekker dobbelt så mye med planer som uten.

Fagn

Første besøk på en norsk michelin-restaurant.

Maten var god, vi gikk for en 10-retters. Et par-tre av rettene var smaksbomber som smeltet i munnen. Prisen for mat er høy, men ikke helt uoverkommelig. Rettene var veldig små og vi var relativt sultne også etter 10 retter (og da angret vi oss for at vi ikke gikk for 20).

Drikkepakken var OK, men her imponerte ikke FAGN og prisen var svært høy i forhold til hva vi fikk servert. Det var minimalt i glassene og balansering av vin vs. mat var helt grei (har opplevd bedre). Googlet noen av vinene etterpå og det var strengt tatt ikke så dyre og eksklusive viner (som prisen på vinpakken skulle tilsi).

Så det var en bra opplevelse, men jeg drar neppe tilbake. Besøket slo ikke forventningene, heller litt skuffelse. Vinpakken var nok det som både kostet mest og skuffet mest. Total karakter 7/10.

Flere bilder av maten kommer når jeg får dem fra fotografen.

Oppfølgingspunkt er vel at jeg nå tenker å kjøpe meg en japansk sifonbrygger, en vakuumbrygger for å lage meg te. Systemet fungerer ved at væsken i den nedre kolben varmes opp og stiger opp i det øvre kammeret hvor ingrediensene er. Når varmen fjernes trekkes væsken tilbake ned og vi sitter igjen med en filtrert og smakfull drikk. En sånn brygger sammen med egne høstede te-ingredienser må jo bare bli en suksess.

Sifonbryggere finnes i alle varianter, jeg vil ha en der jeg kan tenne et lys under for å varme opp kolben.