Bryggerifestival

safe_imageI dag var det bryggerifestival, mye godt øl og ulike smaker. Lærer da stadig mer om bryggeprosesser, og ikke minst hvilke smaksnyaner jeg liker best.

Typer øl på bryggerifestivalen:
Ale: Overgjæret øl. Ofte søt, fruktig og fyldig.
Brown Ale: Gjerne moderat bitterhet, mye malt og humle.
Pale Ale: Middels maltsødme, mindre fruktighet og middels bitterhet.
Indian Pale Ale: Litt sterkere, mye humle gir en bitrere smak.
Saison: Sterkt karbonert og fruktig, med kryddersmak.
Porter og Stout: Mørk Ale, og passer spesielt godt med sjokolade.
Hveteøl: Brygget med hvetemalt ved siden av byggmalt. Gir et lyst, friskt og relativt tørt øl.
Lager: Undergjæret øl. Smaker renere, og uten så mye preg av gjæring. Ofte tørrere enn overgjæret øl.

Følgende bryggeri stilte ut sine ølsorter:
Austmann, Brooklyn, EGO, Haandbryggeriet, Kinn Bryggeri, Klostergården, Lindheim, Nøgne Ø, Reins Kloster, Røros Bryggeri og Mineralvannsfabrikk, To Tårn, Ægir, Bådin, Fjellbryggeriet, Gulatin, Namndalsbryggeriet, Stjørdalsbryggeriet, Frydenlynd, 7 fjell bryggeri, Trondheim mikrobryggeri, Telemark mikrobryggeri, Monkey Brew, Ringnes og Ølve på Egge.

Min vinner i kveld var Nordlys Imperial IPA laget av Trondheim mikrobryggeri.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *