Jeg bitterhumlet når koketiden startet, der lang koking av humle omtrent bare bidrar med bitterhet. Så var det tid for late hopping, eller aromahumling. Det som tilsettes de siste 15 minuttene av kokingen bidrar mest til smak, mens det som tilsettes de siste 1-2 minuttene gir mest aroma. Neste gang skal jeg forsøke å tilsette humle mens ølet kjøles ned, for da fordamper ikke oljene fullt så fort og mer aroma beholdes. Kanskje jeg skal prøve Hop Stand, sånn at jeg får ut mer av de flyktige oljene uten at de fordamper vekk. Hopback eller perkulator er en annen teknikk for å få inn mye aroma, men da må jeg først kjøpe litt ekstrautstyr. I dag var det tid for tørrhumling, som frigjør helt andre oljer fra humla. Den tilsettes etter stormgjæringen, ettersom aromaen blir blåst ut med Co2 hvis jeg gjør det for tidlig. Blir humla liggende for lenge i dunken får ølet et gressaktig preg og det vil jeg jo også unngå.
Er rimelig spent på sluttresultatet!