Da er plutselig ferien over og jeg har ikke gjort halvparten av det jeg hadde planlagt. Så nå er det på tide med en innspurt.
Mandag: Klargjøre bryggedag. Lage 3 oppskrifter, vaske utstyr og gjøre innkjøp. Treningsøkt. Sette flasker på kaustisk soda for å fjerne etikettene som gjenstår.
Tirsdag: Godvær i sikte. Noah på sykehuset. Bryggedag 1/2. Klippe plen og runde med ljå rundt bærbuskene.
Onsdag: Meldt godt vær. Plukke solbær, rips, stikkelsbær og kirsebær i hagen. Kanskje sett et glass med julelikør eller litt gele? Blåbærtur? Trenger minst 3 kg. frosne blåbær om de skal tilsettes stouten. Vaske tindvedbærene om de skal benyttes.
Torsdag: Bryggedag 2/2. Desinfisere flasker. Trenger minst 180.
Fredag: Hente Peugeot. Noah 9 år. Ut for å spise sushi og kanskje kino etterpå.
Lørdag: Kjøre til Teveltunet for tur til Brudesløret. Deretter lunch i Sverige, hente 16 flasker vin på Storlien og hjemtur.
Søndag: Tømme jobb-PC for feriebilder og klargjøre for første arbeidsdag etter over 5 uker fri.
Oppskrift 1: BuvikIPA
Malt: Muntons Pale, med litt Castle Malting Cara Ruby og Wayermann Carapils. Humle: Chinook, Centennial, og Simcoe. De skal gi en sitrusaktig fruktsmak med smak av krydder (kanel) og furuskog. Litt Irish Moss og Gjærnæring, og standard Safale American Ale Yeast US-05.
Oppskrift 2: BuvikAPA
Malt: Pale Malt (2 Row) med litt Caramel Malt og Wheat Malt. Humle: Cascade og Citra var målet, men når Bakke Brygg er utsolgt for Citra må jeg finne en erstatter. Forsøker med en Mosaic US og håper den gir nok friskhet. Prøver med WLP001 California Ale som gjær. IPAen skal være bittrere enn APAen, men ellers er de egentlig relativt like.
Oppskrift 3 en Buvik-Havrestout:
Malt: Mange ulike sorter, men er flaket havre som skal gi særpreget (sammen med noen mørke typer). Humle: East Kent Golding og Fuggles, veldig anvendelige typer med liten risiko. Gjær: WLP017 Whitbreat Ale Yeast
Likheten til alle 3 er at de skal gjæres på rundt 18 grader, selv om IPA og APA gjerne kan få litt høyere temperatur etter stormgjæring. De to siste er basert på disse oppskriftene: APA og Havrestout.
Om jeg skal tilsette bær må jeg huske å trekke fra sukkermengde. Blåbær har ca. 3,9 gram sukker pr. 100 gram og solbær 3,68.
Ungenes motivasjonstavler må opp snart. De har daglige oppgaver, men kanskje jeg må bruke Gry-modellen og la de selv «shoppe» oppgaver fra en tavle. Må tenke litt mer på denne.
Så må tavle for treningsprogram opp, for denne høsten er målet ikke å gå opp de vanlige 10 høstkiloene. Har bedre forutsetninger enn noen gang, da tredemølla og større unger gir muligheter.
I dag er det 01.08, og det er nøyaktig 153 dager igjen av dette året. Da burde det være mulig med 50 treningsøkter om det bare kan letes opp motivasjon et eller annet sted. Burde hatt et belønningssystem, der bedre form og evt. vektnedgang ikke er tilstrekkelig i seg selv. Kjenner enormt på dørstokkmila akkurat nå, og den er lengre enn andre steder i dette huset.
Fitbit og aktivitet har hatt en effekt, så det må jo videreføres. Snitt på 15000 skritt om dagen krever mer når hverdagen er tilbake.
Tja, nå må jeg vel heller bare komme meg på mølla heller enn å sitte her og planlegge neste økt.