Noah startet dagen med ultralyd, et av mange forsøk på å utelukke ting som kan gi mageonde. Ikke så mye nytt, der alle organer er på riktig sted og ser i orden ut. Det var mye luft i magen, så det kan være luftsmerter han plages med (hva det enn kommer av). Er flere andre teorier, men desto mer som utelukkes jo færre er det igjen.
Ny bryggedag, denne gangen en IPA. Må kjøpe meg hybelkomfyr, for blir det stress å varme vann inne mens jeg sirkulerer utendørs. Var hjemme alene, og da ble det noen liter mindre enn optimalt. Nå er det gjæring som gjenstår, 10 dager på 18 grader og noen dager litt varmere. Den forrige weissbeer’en har en usmak/sursmak som av en ekspert forklares med for varm gjæring. Hvete tåler ikke stort over 20 grader, og med et par dager på 23-24 har han sikkert rett.
Det er fint å brygge ute, men det tar mye tid. I dag tok det vel 5 timer før brygget var satt til gjæring.
Nå har vi akkurat satt et par brett med mesk-knekkebrød i ovnen, for er jo litt for galt å kaste kilovis av mask etter ølbrygging.