Lokal humle i lokalt øl

I kveld var jeg på Leinøra naturreservat på jakt etter humle til ølbrygging, og der er et det enorme mengder. Nå er det store spørsmålet når den bør høstes og hvilken oppskrift jeg bør benytte. Ryktene sier at det er for kaldt i Norge, sånn at humla har lite smak, men skader jo ikke å forsøke.

Jeg har plantet humle i hagen også, men ser jeg har gjort litt feil når det gjelder plassering. Den kan vokse 20 cm i døgnet og da må den ha mye sol og ikke minst noe å klatre på. Ser ikke ut som jeg får avling på den i år, men kanskje neste år. Har bestilt meg røtter også fra andre sorter, så får se om jeg snart blir selvforsynt. Biter av rot graves ned så fort frosten har gått, og kan bære avling allerede første år (men mer etter flere år). Planen nå er å plante dem rundt epletrærne, sånn at de kan slynge seg oppover dem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *