I dag hentet jeg 21 liter ferskpresset eplejuice, laget av over 30 kilo epler fra hagen. Juicen er ikke kokt/pasteurisert, så den har maks 2 dager holdbarhet før den begynner å gjære. Så nå er den satt på dunk, og skal stå i kjelleren frem til påske. Målet er at skallet skal gi nok gjær til at dette blir eplesider helt av seg selv. Verdt et forsøk, selv om det er mange risikoer for at noe kan gå galt underveis.
Tenkte også å sette en juksesider, det vil si ta pasteurisert juice (hvor naturlig gjær er ødelagt) og tilsette ølgjær. Da vil prosessen starte mye raskere, og da noen få uker før den er ferdig. Denne påstås og være bedre enn den som kan kjøpes, men på langt nær så god som den naturlige.
I kveld startet Noah på «Lær Kids Koding» på Gløshaugen. Egentlig veldig enkelt opplegg, hvor en gjør oppgaver på nett. Et par timer gikk fort, og dette ser ut til å passe perfekt for Noah. Så dette blir fast hver Onsdag frem mot jul.