Noah og Veronica er bedre, men samtidig ikke friske nok til uteliv i regn og vind. Så da ble det heller en kjøretur til Sverige. Vi taper nok mer i kjørekostnader enn vi tjener på svenskehandel, men litt variasjon har da også en verdi.
Så hva kjøper en egentlig i Sverige?
- Vi kjøper brus og Ramlösa (99SEK pr.24 bokser + pant) og Capri Sonne (40 stk. for 99SEK) i store mengder.
- Litt annet/større utvalg i glutenfrie produkt. Det havnet rismel, soyamel og en del ulike knekkebrød i handlekorga.
- Vi kjøper en del rett-i-koppen for turbruk, men for å litt variasjon kjøper vi tilsvarende i Sverige (til under halve prisen). Så nå har vi en bærepose full av ulike varianter. 3 suppeposer koster 10SEK, og risotto eller pasta koster rundt 10-15 kroner pr. stk.
- Polarbrød spiser jentene mye av, og når det koster halvparten så mye i Sverige blir det jo noen pakker av det også.
- Bacon, løvbiff, andebryst og den slags er obligatorisk.
- Ost, prim og noen andre meierivarer er også på lista. Ungene synes svensk prim er mye bedre enn norsk. I dag kjøpte jeg svensk Kvarg, mye bedre enn norsk. Keso er også enkel turmat, til og med for de som ikke tåler gluten.
- Fløtegratinerte poteter kjøper vi også, da sånne som er ferdige og bare kan settes rett inn i ovnen.
- Det er tross alt lørdag, så ungene kjøpte seg smågodt helt uten norske sukkeravgifter.
- Frosne bær er også lurt å kjøpe i Sverige, passer bra til smoothie.
- Shiratakinudler sto også på listen, men usikker om vi fikk tak i det denne gangen. Det er perfekt i wok etc. og har ikke gluten (og er ellers uten karbohydrater til motsetning av andre nudler).
Ulempen med turer som tas impulsivt er at vi ikke rakk å bestille fra systembolaget. Veronica pleier å kjøpe en Ginger Joe og jeg fyller på kvoten med litt andre smaker enn de vi får tak i her hjemme. Vi må ikke fortelle det til noen at vi drar, for da blir det også et press om å fylle opp snus og tobakkskvoter.