Takket være mye regn har det kommet mye sopp spesielt tidlig.
Sjampinjong er det uvanlig mye av, både på plener og i skogen (ulike typer). Disse smaker uendelig mye bedre enn drivhus-soppen som kan kjøpes i butikken.
Kremler er det overalt. Ikke alle regnes som spiselige, men ingen er giftige. Beste måten å finne ut om de er gode er å smake på dem og spytte ut. Er den skarp som pepper er de uspiselige.
Sleipsopp er en god matsopp. Gul i basis, slimete og nedløpende grå skiver. Skjæres fra undersiden også vrenges slimlaget av som om det var en pølse.
Oker ridderhatt er en stor skivesopp, en såkalt musserong. Den er i utgangspunktet en god matsopp, men kan forveksles med den livsfarlige riddermusserong (som jeg tror vokser lengre sør).
Det har kommet mengder av rørsopper. Bildet nedenfor viser 2 rødskrubb, 2 brunskrubb og en pepperrørsopp. De er vanskelige å kjenne igjen bare på hatten, men stilken avslører type. Pepperrørsopp er gul i stilken og knepper som en wienerpølse, en av de få rørsoppene som ikke er matsopp (men den er ikke giftig). Forskjellen på rødskrubb og brunskrubb er litt fargen, men mest at rødskrubb blir svart når den skjæres i (det blir ikke brunskrubb). Rørsopp er blant de tryggeste soppene å spise, og foreløpig lite mark i dem.