Det snør og det snør, men i følge værmeldingen kommer det varme i morgen. Da blir det slaps og elendighet, og vi må nok heller planlegge turer i fjæra. På mandag er det meldt tosifret antall grader, før nye dager med regn.
Vi har glass klare, så nå skal det syltes grisetang og lages tangpickles.
Regner med vi kjører mot Agdenes, og da finner vi sikkert også en del søl. I England og Frankrike anses den for å være den beste algen og spises der rå sammen med fisk, poteter og smør. Den kan også brukes kokt, ristet, frityrstekt eller tørket som en smaksetter sammen med grønnsaker. Videre kan søl kokes sammen med melk og rugmel til en grøt, men algen krever ganske lang koketid for å bli mør. Algen kan også kuttes i små biter og blandes med smør, eller vaskes og soltørkes for å kunne tygges som tobakk. I Irland og Skottland selges tørket søl i små pakker som snacks under navnet Dulse. I Canada spiser man kandisert søl som godteri, og på Kamtsjatka blir søl gjæret til en alkoholholdig drikk. Søl har en litt salt, nøtteaktig smak. Algen tåler godt tørking og taper seg ikke ved oppbevaring. Den blir snarere bedre ved lagring, fordi den skiller ut et søtt stoff.
Ikke langt fra Agdenes fyr er det også en rullesteinstrand, og på vei utover et par fine fiskeplasser. Da må jeg kjøpe ny fiskestang, for stengene mine er jo coronafaste på Frøya. Rullesteiner kan brukes til mye rart. Vi kan lage troll, eller kanskje bare ha en bra tusj å skrive på positive tekster på steinene (og legge de ut igjen her og der). Vi har svipenn i garasjen, og kanskje kan vi skrive noe på rakved?