Ideer for uka

Snø, regn, sludd og fortsatt ingen vår. Litt Googling i dag på jakt etter muligheter når våren endelig er her.

Denne filmen liker jeg, viser hvordan vi kan spise snegler, albueskjell og ikke minst tangchips. Må bare prøves snart. Bål i fjæra er uansett kjekt, men litt nye smaker og oppdagelser blir bra; https://www.facebook.com/watch/?v=1619361684877543

På TSNF har noen prøvd å lage kandisert skarlagen vårbeger med suksess. Det er jo mye av den soppen i skogen nå, så kanskje det burde prøves. Stjeler bilder og oppskrift fra Facebook.

April og snart mai er jo også tid for spissmorkel og deretter Vårfagerhatt. Så lenge en vet forskjell på spiss og sandmorkel er begge trygge valg. I fjor smakte jeg vårfagerhatt og tror det er min favorittsopp. Fant frem boka vi kjøpet i fjor; «Norges spiselige planter og bær» og ser det er mange vårplanter der vi ikke har prøvd enda. Så kunsten er vel å stoppe oftere når vi er på tur for å se nærmere på det vi finner.

Humleskudd regner jeg med det er mye av på Leinøra nå snart. Er fint å spasere der om bare det tørker opp litt. Humleskudd på våren sies å være en delikatesse. Dampet i ti minutter med en klatt smør eller fløte smaker de i følge nettsider herlig (kan sammenlignes med asparges). Den skal ha mange medisinske effekter, men de må utforskes et senere år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *