For 4-5 uker siden plukket jeg solbær som ble blandet med sukker, nellik og ingefær. Alt ble satt på glass, med en dråpe brennevin. I dag var det destillering, så nå er det bare noen måneder med fermentering igjen før årets julelikør er ferdig. Den er faktisk ganske god, og et godt alternativ til å la bærene råtne på rot.
I dag kom bjørkveden som skal sikre varme vinterkvelder foran peisen. I år satser jeg på at 2000 liter holder. Alt ble kastet opp på værandaen og stablet rett utenfor stua, stygt og se på men utrolig praktisk på kalde vinterkvelder.
Dagens siste prosjekt gikk ut på å lage sushi, nærmere bestemt maki. Jeg leste denne artikkelen i dagbladet, og da ville jeg prøve for å se om det var så lett som det virker. God maki er nemlig noe av det beste jeg får. Filmen nedenfor er også en god guide;
httpv://www.youtube.com/watch?v=RFKdhvEx6Zw
Resultatet var vel helt greit, der jeg fortsatt mangler mye på presentasjonen og detaljer. Lærte ihvertfall hvordan en gjør det, og det blir nok nye forsøk. Liste med ingredienser og priser (Coop Obs Hypermarked pr. dd.) samt det endelig resultatet kan finnes nedenfor. Har det meste av ingrediensene igjen, så blir kanskje makisushi i morgen også.
Én kommentar til “Klargjøring til vinteren”