I dag begynte Noah på skolen, og det var en spent gutt og spente foreldre som troppet opp på Buvik skole. Det gikk heldigvis bare bra, og vi måtte jo ta de obligatoriske «første skoledag bildene».
Veronica fikk endelig skapet hun har snakket og drømt om i ukesvis. Jeg synes det var i overkant dyrt, men så lenge hun jobber ekstra for å finansiere det skal ikke jeg klage.
Det var også tid for å bearbeide kantarellen fra i går. Prøvde meg på tre ulike varianter;
1. Kokt kantarell: Vann kokes opp, kantarellen kokes i 2 minutter og puttes på frysebokser. Veldig usikker på hvor mye av smaken som beholdes.
2. Stekt kantarell: Full guffe på stekepanna og tilsette kantarell. Vente til all kraften er dampet bort og tilsette en stor klump med smør, litt salt og pepper. Litt mer steking og lukt og smak er uimotståelig. Laget ganske mye som jeg tenkte å fryse ned, men dessverre var både jeg og Veronica sulten på nystekt kantarell 🙂
3. Syltet kantarell: Kokte opp vann, tilsatte sukker og eddik og en del krydder (kanelstang, hel pepper og laubærblad). Etter at par minutter ble det tilsatt omtrent en liter kantarell og etter enda et minutt koking ble det satt til kjøling. Til sist ble det hele satt på norgesglass. Skal visstnok være et godt syrlig-søtt tilbehør til høstens viltmiddag.
Må nok ut en tur til, for burde fryse ned en del stekt kantarell som kan tilsettes ymse retter utover høst og vinter. Så trenger jeg en gammel gjennomsiktig pepperkvern, for neste gang skal jeg prøve å tørke kantarell (fint for omeletter, ostesmørbrød etc.).