Epletips?

Om 6 dager har vi kommet til dagen hvor vi plukket eplene i fjor, og jeg tror faktisk at årets sesong blir enda bedre. Det er nok helt sikkert et tre-fire hundre kilo epler på trærne, og det store spørsmålet er hva de kan brukes til. Et par raske nettsøk forteller om tørking av epler og ikke minst om en praktisk epleskreller. Et annet alternativ er å kjøpe en eplekvern for å lage råsaft. Har en først råsaft og «pulp» (restprodukt etter safting) kan en lage Eplecider, epledram eller Calvados. Råsaft kan en også få fra Corona safteri, hvor en også kan få den varmebehandlet for lengre lagring (i fjor ble det laget 51 liter). Andre alternativ er å bruke pulpen til for eksempel epleknekkebrød eller rett og slett å sylte epler på lake. Mer tradisjonelle ting som epleteeplesyltetøy, eplekake og eplechutney bør det vel også være muligheter for, men jeg mangler den spesielle og gode ideen som kan sørge for at vi slipper å kaste så mye epler også i år!

Én kommentar til “Epletips?”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *